TRE spørsmål i LØYPA

Postet av Gol IL - Langrenn den 20. Nov 2020

GOL IL SINE SENIORLØPERE LANGRENN – 3 i LØYPA.

Vi har stilt våre seniorløpere tre spørsmål før sesongen tar til.

 1. Hvordan har sesongoppkjøringa vært?
 2. Hva er målsetninga for sesongen 20/21?
 3. Hva tenker du om sesongen ift Covid-19?

Pål Golberg, Gol IL og NSF Landslaget i Sprint

 1. En lang oppkjøring er snart unnagjort for kommende vinter. Etter at forrige skisesong brått ble slutt allerede i mars har det blitt litt flere treningstimer alene enn normalt. Vi hadde ingen samlinger før august, men etter det har ting vært tilnærmet normalt. Vi har ikke vært utenlands, noe som innebærer null høydetrening, men det er ingen problem slik sesongen i år blir. Treningen har for min del fungert veldig bra. Jeg har fått gjennomført den treningen jeg har planlagt, med ønsket resultat og progresjon. Fysiske tester tilsier at jeg er veldig godt forberedt, så jeg er veldig spent på hva vinteren vil bringe. 2.
 2. Hovedmålet for sesongen er naturlig nok VM, men jeg kommer ikke til å være redd for å være i form fra første stavtak på Beitostølen – det er planen 😊
 3. FIS har lagt opp til en helt normal rennplan, noe som kan virke i overkant ambisiøst med situasjonen vi står oppe i. Det er vanskelig å spå hva som kommer til å skje med skirenn fra helg til helg, så min tanke er å prøve å være best mulighet forberedt til hvert enkelt skirenn.

Emilie Fleten, Gol IL og Team Koteng

 1. Sesongoppkjøringen min har gått så og si etter planen. Ingen skader og ingen sykdomsavbrekk. Jeg har trent litt mer spesifikt mot langløp denne sommeren og høsten. Det vil si flere lange økter der jeg staker 5 timer. Tror det har gjort meg enda mer utholdende og jeg både håper og tror jeg skal få igjen for det i de lengste rennene. Jeg gjorde meg en del erfaringer underveis i forrige sesong som jeg har tatt med meg i treningsarbeidet. Én av erfaringene er jo at det kan gå veldig i rykk og napp når vi blir tatt igjen av herrefeltet og jeg har derfor trent litt på slike fartsøkninger.  
 2. Jeg har store ambisjoner for kommende sesong. Målet er å kjempe om pallplasseringer i hvert renn jeg går. Jeg vet at det er et litt hårete mål, men det motiverer meg. Har også et mål om å stake Birken, det hadde vært utrolig kult. 
 3. Med Covid-19 blir det nok garantert store endringer for sesongen og vi har jo allerede fått beskjed om at sesongstarten utsettes til januar. Kjedelig, men forståelig med tanke på situasjonen i Italia der vi skulle konkurrert. Jeg håper virkelig det vil bli forsvarlig å gjennomføre skirenn på nyåret og jeg har god tro på at det kan gjennomføres på en bra måte med riktige smittevernstiltak. Heldigvis driver vi med en utendørsidrett der det går an å holde avstand. 

Emil Intelhus Brøto, Gol IL og Team Hallingdal

 1. Sesongoppkjøringa har vært bra. Jeg har ikke hatt noe opphold i treninga, bortsett fra en operasjon i leggen i mai. Jeg har prøvd å legge en plan som gir ett godt grunnlag for en god vinter, og satser på å få utbytte av det når skirenna starter. Så langt har jeg vært veldig fornøyd med treninga som er gjort! 
 2. Målet for sesongen er helt klart NM i Granåsen, med stafett, klassisk sprint og teamsprint som hovedmål. Ellers er det å presentere jevnt bra fra sesongen starter på Beitostølen i november, til vi er ferdige i slutten av mars. Hvis ting klaffer og formen er bra, har jeg troa på gode plasseringen i NC og SC. 
 3. Covid-19 har som langrennsløper ikke vært så ulik den hverdagen vi ellers har hatt. Treninga vi legger ned går veldig fint å gjøre på egenhånd, og naturen er jo vår «hjemmebane». Men, det setter jo selvfølgelig en stopper for store arrangementer og folkesamlinger noe vi har merket når skisesongen ble avlyst i mars og alle arrangement gjennom sommeren. Sesongen til vinteren ser per dags dato ut til å gå som normalt, men med noen restriksjoner. Det kommer til å være minimalt med publikum, strenge retningslinjer på rennhelger, og enkelte ScanCup renn blant annet i Sverige er flyttet. Jeg håper selvfølgelig at rennene til vinteren går som oppsatt, men man får bare være forberedt på å være fleksibel og tilpasse seg situasjonen fortløpende.

Trym Fikke Halbjørhus, Gol IL og Team Hallingdal

          Trym er ny golingsløper denne sesongen. Tidligere klubb var Hemsedal. 

 1. Min sesongoppkjøring til årets sesong har vært forholdsvis god. Jeg har hatt enkelte plager, som har bydd på noen utfordringer, som igjen har tvunget meg til å tenke noe nytt i treningsarbeidet. Jeg har selv tro på at skader vil man komme styrket ut ifra, og jeg har hatt en positiv tilnærming til dette. Tross noen utfordringer så har årets oppkjøring blitt min beste noen gang - og tester gjennom vår, sommer og høst har gitt meg indikasjoner på at jeg er et lite hestehode foran fjoråret. Det er godt å kjenne at treningsplanen gir utvikling, for det er jo nettopp denne utviklingen man hele tiden søker som aktiv langrennsløper. Også er det aller viktigste for min del nå og bygge videre på denne utviklingen inn mot sesongstarten på Beitostølen 20.november. 
 2. Målet mitt for sesongen er å ta gode steg opp fra i fjor. Fjoråret ga en noen tilfredsstillende resultater, med hhv. 15.plass på 15km skøyting i norgescup, og nr.18 i en sprint i skandinavisk cup. Men nå ønsker jeg å stabilisere meg høyere oppe enn i fjor, samt å ha enda bedre toppresultater. 
 3. Covid-19 er spesielt for oss alle. Siden sesongen ble brått avsluttet etter 1.mars i våres, så har det vært en lang oppkjøring. Det kommer til å bli nesten 8 måneder mellom konkurransene. Inn i denne sesongen så har vi egentlig ingen som helst trygghet i om konkurransene blir avholdt eller ikke. Foreløpig kan det se ut som en god del skal kunne la seg gjennomføre, men situasjonen endrer seg jo stadig vekk. Til sammen med herrer og menn på slike konkurranser er det om lag 300 stykk bare med utøverne, så kommer jo i tillegg funksjonærer, og ikke minst alle de smørerne og trenerne som trengs i de ulike team-apparatene rundt omkring. 

Knut Skrindo, Gol IL og Team Hallingdal

 1. Sesongoppkjøringen startet bra i vår, og jeg fikk vært med på både sognefjellsamling med kretsen, og Hemsedalsamling med teamet. Men rundt midten av juli begynte kroppen å butte imot. Har slite med lite energi i sommer, og ikke fått trent så bra. Hadde en periode uten noe særlig trening i fjor også, men i år har kroppen vært tung i over 3 måneder i strekk. Så med andre ord har det ikke blitt den sesongoppkjøringen jeg ønsket. Men håper at jeg kan få lagt ned en god mengde trening siste måneden før sesongstart.
 2. Målet for sesongen var å klare en topp 30-plassering i et nasjonalt renn, men slik sesongoppkjøringen har vært må dette målet nedjusteres. 
 3. Når det gjelder konkurranser denne sesongen er alt veldig usikkert mht covid-19. Det snakkes om at det blir deltakerbegrensninger i nasjonale renn, og man vet jo ikke om skirenn kommer til å bli avlyst. Men det kan fort skje. Jeg planlegger i alle fall å kun gå skirenn i Norge denne sesongen.

Tor Magnus Skreddergård, Gol IL og Team Hallingdal

 1. I årets sesongoppkjøring har jeg unngått lengre sykdomsperioder og føler jeg er i rute til sesongstart på Beitostølen. I høst har studier startet opp igjen, hvor jeg prøver å finne en fin balanse mellom å studere 100% og være satsende skiløper. Det store målet for sesongen er NM i Granåsen 15km skøyting. Siden jeg studerer i Trondheim føles det ut som om jeg går på hjemmebane i Granåsen. 
 2. Målet er topp 50 plassering. 
 3. På grunn av korona blir det spennende å se om Norgescuper og NM blir gjennomført. Selvfølgelig håper jeg å kunne gå rennene jeg ønsker å gå, men har også full forståelse for om det ikke blir renn på grunn av pandemien.

 

Vi ønsker alle våre løpere lykke til med sesongen.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline