InBody 720 kroppsanalyse

Postet av Ole Marius Espeset Løset den 20. Okt 2015

Tirsdag satte jeg kursen mot Sats Elixia Sjølyst for å ta en InBody 720 kroppsanalyse sammen med Rogerio og Kenneth. Han kjenner Ragnhild Andresen som jobber som PT og har over 7000 InBody tester bak seg, så jeg var spent på hva hun kunne fortelle meg om dataene.

Etter at Rogerio og Kenneth var ferdige var det min tur. Jeg ble med Ragnhild og ble instruert opp på InBody 720 maskinen, hvor jeg skulle ta tak i et par håndtak og stå rolig i 1 minutt mens den sendte noen signaler igjennom meg som på ett eller annet vis finner ut hvordan jeg er skrudd sammen.

Fettprosenten var ca. det jeg hadde regna meg frem til ved å bruke en fettklype da jeg lå på 14%, og regnet ut hvor mye nedgangen i kg ville tilsvart - altså ca. 11%, eller 11.2% ifølge InBody maskinen. Ikke under 10% som hadde vært gøy, men etter at Ragnhild gikk igjennom resultatene så jeg at det ville vært poengløst å prøve å gå ytterligere ned i fettprosent ved å fortsette en diett med mål om å redusere mengde fett.

Det viste seg nemlig at jeg kun har 7.2kg med fett i kroppen, som er nærme absolutt minimum. Som Ragnhild forklarte så er det ikke bra når det blir alt for lite - man vil gjerne ha litt rundt/imellom organer som fungerer som støtdempning og beskyttelse, og man fryser lettere når man får for lite fett på kroppen. Ikke noe særlig med en kald vinter i vente. Det er derfor bedre å gå ned i fett prosent ved å beholde de 7.2 kg med fett og heller øke muskelmassen.

Ellers kunne hun se at jeg ikke hadde drukket nok vann i dag, at muskelmasse i overkropp henger litt etter bein og at resten så veldig bra ut. Ikke minst vet jeg nå hvor mye muskelmasse jeg hadde etter denne dietten, slik at jeg kan komme tilbake når jeg er halveis i nytt program og se på resultatene.

Det neste programmet jeg skal kjøre er Jim Stoppani's Shortcut to Size. Dette er et 4 split program som går over 3 faser med 4 mikrosykluser i hver fase. I tillegg skal man spise sinnsykt mye - noe jeg gleder meg til etter 6 uker på cut!


3 Kommentarer

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Ole Marius Espeset Løset

Instagram test

14.08.2020

test

18.06.2019

test video

06.05.2019

Levert av IdrettenOnline